„Добрият пример и добрите дела правят света по-добро място за живеене!“, казва Ахмед Айров, дългогодишен доброволец към клуб на БМЧК „Вяра“ – Духовно училище Момчилград. Чакал с нетърпение да стане на 18 години, за да може да дари кръв за първи, но не последен път, отбелязват от Български младежки Червен кръст – Кърджали.

Нуждата от кръв е непрекъсната, а доброволните кръводарители са необходими, за да може да се поддържа резервът, с който Отделението по трансфузионна хематология трябва да разполага.

Екипът на Отделението по трансфузионна хематология в Кърджали изказва огромната си благодарност към младежите от БЧК, за тяхната съпричастност и усилия, които не за първи път полагат усилия за популяризирането и насърчаването на този хуманен и благороден акт, какъвто е кръводаряването.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи, като условията към дарителите са да са на възраст между 18 и 65 г. и над 50 кг., да са здрави и да не приемат лекарства. Отделението работи с кръводарители от 8,00 до 13,00 ч.

24rodopi.com

By duadmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *